YEMEKSEPETİ'NDE PANDEMİ ACİL EYLEM PLANI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Karantina kapsamında birçok firma evden çalışmaya geçti. Bu süreçte en fazla insanla temas edenler kuryeler. Kuryelerin ve dolayısıyla kurye hizmeti alan herkesin sağlığı ve güvenliğini korumak için Yemeksepeti depolarında neler yaptığımızı kısaca anlattık.

Yemeksepeti Covid-19 İSG Çalışmaları

Yazan: Serkan Öztürk & Pelin Çetin İhtiyar

Tarih: 27/03/2019

Özden OSGB olarak 2019 yılı başından bu yana 2 işyeri hekimi ve 4 iş güvenliği uzmanıyla Yemeksepeti, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Vale şirketlerinin İSG hizmetlerini veriyoruz. Evden çalışan herkes için Covid-19 salgını süresince büyük önem taşıyan kurye servislerinin sağlığı ve güvenliği için Yemeksepeti projesinde yaptığımız uygulamaları anlatacağım.

Ülkemizde virüsün neden olduğu ilk bulaştan sonra hızlıca alınan kararlar neticesinde uzaktan çalışma yapabilecek tüm bölümler belirlenerek, mümkün olan en az sayıda çalışanın dışarıyla ile teması sağlandı.

İlk olarak bulaşıcı Pandemi Acil Eylem Planı oluşturularak ilgililerle durumun ehemmiyeti paylaşıldı.

Yemeksepeti’ne ait tüm işyerlerinde ve binalarında; T.C Aile ve Çalışma Bakanlığı ve T.C Sağlık Bakanlığının verdiği direktifler ve yayınladığı genelgeler doğrultusunda COVİD-19 ile ilgili afişler ve duyurular çalışanlarla vakit kaybetmeden paylaşılarak, tüm giriş ve çıkışlara, asansörlere el dezenfektanları yerleştirildi.

Bütün Yemeksepeti moto-kuryelerinin düzenli olarak ateş ölçümü yapılıyor.

Evinden dışarıda çalışmak durumunda kalan tüm personele alkol bazlı el dezenfektanları, maske ve eldiven dağıtılarak, tüm bunları doğru ve hijyen kuralları çerçevesi içerisinde kullanmalarını sağlamak amacı ile talimatlar oluşturuldu.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu olağanüstü durum neticesinde; çalışanları bir araya toplayarak eğitim vermenin riskleri göz önünde bulundurularak, Bizde buna istinaden, Sağlık Bakanlığının yayınladığı bilgilendirme videolarıyla birlikte, bizlerin verdiği "Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" slaytından hızlandırılmış bir şekilde bir video kaydı oluşturduk. Bu kayıtların tüm çalışanlara, günümüzün en ulaşılabilir iletişim aracı whatsapp yolu ile ulaşılmasını ve izlenmesini sağlayarak kayıt altında aldık.

Evde çalışma yapan tüm çalışanlarında İş Sağlığı ve Güvenliği işveren sorumluluğunda olduğundan, yeni bir eğitim slaydı oluşturarak, ‘Uzaktan Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği’ eğitimi almalarını sağladık.

Tüm bu süreç içerisinde sorumlusu olduğumuz tüm depolar İş Güvenliği Uzmanı ekip arkadaşlarımız tarafından ziyaret edilerek COVİD-19 virüsü tehlikesinin yanında diğer tüm risklerle ilgili aksiyon alınması için gerekli tüm raporlarımızı işverene iletmeye devam ediyoruz.

İş Güvenliği Şakaya Gelmez
Gözünüz arkada kalmasın istiyorsanız, siz de Türkiye'nin en başarılı OSGB'siyle çalışın.